2014 05 18. Kodas – trys panašios

Vienas skaudžiausių kelionės planavimo etapų man – laiko ir erdvės aukojimas tranzitui. Negaištant, negailestingai, neatsisukant. Apsimetant, kad už automobilio lango nesidriekia tokios kultūriškai, istoriškai ir gamtiškai turtingos šalys kaip Lenkija ar Vokietija. Kartais ima ir pagelbėja lietus. Kad nekiltų pagundų. Pliaupia be paliovos beveik dvi dienas ir ramus važiavimas garantuotas. Bet vis vien vis žvilgteliu į GPS, kad vaaaa šitoj atkarpoj, visaaai šalia kelio yra labai neblogas objektėėėlis… nesvarbu, kad jei stabtelt prie kiekvieno iš tų „objektėlių“, tai galima iš tranzito zonos ir nebeišlyst :d .  Tačiau kai dar suokalbiškai išlenda saulė, tai neišvengiamai reiškia – ženklas! Tad ir aplankom vieną iš tranzitinių objektų. Labai patogiai įsitaisiusių vidury dienos maršruto per Vokietiją, prie pat autostrados.  Iš tiesų tai kompleksinis objektas, kuriam galite skirti ir visą dieną. Mes tam skyrėm valandą su trupiniais. Tai trijų pilių griuvėsiai ant trijų kalvų – http://de.wikipedia.org/wiki/Drei_Gleichen . Mes išsirinkom arčiausiai esančią – Burg Gleichen. Jas visas jungia ir pėsčiųjų pažintiniai takai- apie 12 km.

Trijų pilių komplekso planas

Trijų pilių komplekso planas

Belipant į kalniuką ( apie 1,5km nuo automobilių aikštelės), atsiveria ir kitų dviejų sesių vaizdai.

Wachsenburg

Wachsenburg

DSC_6252

Pats takas atraktyvumu nepasižymi, bet vaizdai viršuje tikrai smagūs. Ypač jei jauti nepaneigiamą meilę pelėsiams ir kerpėms ir kitiems maironiškiems pilių elementams.

DSC_6380

Kartais žmogus imi ir atrandi, kad kažką baisiai mėgsti. šitoj kelionėj supratau kad baisiai mėgstu akmens ir augaliukų sugyvenimą. O jo tiek daug buvo kelionės metu, kad buvo vienas ištisinis achhh…. DSC_6372

DSC_6289 DSC_6282 DSC_6275 DSC_6272

DSC_6294

Kiekviena maža ir didelė mergaitė norėtų būt viduramžių princese prie šito langelio

DSC_6301

Šitą foto praminiau „dėdė antinas“ 😀

DSC_6401

Kelionės eigoje savaime išsirutuliojo šeimyninis objektų reitingavimas. Kadangi labai susidraugavom su Michelin kelionių gidų knygelėm, tai reitingavimas buvo jų paįtakotas. bet tikrai ne visad sutapo. Nežinau kiek šioms pilims skirtų Michelin, bet šeimos taryba skyrė 8. Tą žinoma lėmė ir tai, kad tai vienintelis dienos objektas, kad kelionė tik prasidėjo ir mes dar neišlepom.  Tikrai rekomenduojam.

DSC_6262

3 komentarai apie “2014 05 18. Kodas – trys panašios

  1. jeginis issireiskimas sitas: „Pats takas atraktyvumu nepasižymi, bet vaizdai viršuje tikrai smagūs. Ypač jei jauti nepaneigiamą meilę pelėsiams ir kerpėms ir kitiems maironiškiems pilių elementams.“ Be proto tinkamai parasyta!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.