Sluoksniuotas (trifle) desertas

Labai senai magėjo pasidaryti citrininį kremą (lemon Curd). Man, kaip kreminės konsistencijos desertų megėjai ir mylėtojai kremo nuotraukos sufleravo, kad man tikrai patiks. Atrodė, kad tai gali būt aukštesnioji plikyto kremo (creme patiserie), arba creme brulee pakopa. Ilgokai ruošiausi, bet galiausiai prisiruošiau. Kadangi mėgstu video receptus, tai daugiausia rėmiausi šiuo video, bet kaip visada vienintelio šaltinio gaminimui nenaudojau :).

Mano manymu kremas gavosi puikiai. Labai glotnus ir švelnus. Vis tik supratau, kad citrininis rugštumas man ne prie širdies. Butent dėl tos pačios priežasties vis dar ieškau tobulo maskarponės sūrio kremo varianto… Rezgu mintį kada nors tą patį išbandyti pvz. su apelsinais ( o gal žaliosiomis citrinomis), tik abejoju ar tikrai suveiks. Nesakau kad neskanu, tiesiog nesužavėjo.  Tačiau veltui kremas nenuėjo, o tiksliau nuėjo į  sluoksniuotus desertukus ( trifle).

Jiems panaudota:

200g. citrininio kremo

400g. keptos sluoksniuotos bemielės tešlos

200g. šaldytų mėlynių

200g. plaktos grietinėlės

Jam panaudojau keptos sluoksniuotos tešlos gabalėlių, šaldytų mėlynių, grietinėlę ir citrininį kremą. Nors šiam desertui tradiciškai naudojamas minkštas biskvitas, tačiau ir sluoksniuotis puikiai suderėjo. Ir nors patartina šį desertą palaikyti keletą valandų ar per naktį, kad skoniai susimaišytų, bet mūsų kantrybė tiek netempė :D.  Tarybos sprendimu desertas buvo įvertintas 9 ( mano skalėj 8 ). Mane tokie desertai žavi tuo, kad kaskart gali bandyt vis kitokią kombinaciją.  Tad pakeitus citrininį kremą pvz. plikytu – jis dar ne kartą apsilankys ant mūsų stalo!!!

4 komentarai apie “Sluoksniuotas (trifle) desertas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.