Kaip drugelis treptelėjo koja, Rudyard Kipling

Viršelis ir išankstinis įspūdis: Simonas -5, iš viršelio atrodo, kad gyvūnų atlasas. Pavadinimas- tarsi kažkas susipyko ir drugelis trepteli koja. Barbora – 9, viršelis sudomino, nes pavaizduoti gyvūnai. Pavadinimas panašus į Petriuko ( knyga „Auksinis batelis“) spektaklį „Mėlynasis drugelis“.

Iliustracijos: Simonas – 5-6, jos nieko iš anksto nesako. Barbora – 4, atrodo blogiau nei viršelis. Beš aš visada įsivaizduoju kitaip, nei iliustracijos, todėl man jos trukdo.

Atsisveikinimo liūdnumas: Simonas – 5, Barbora – 6

Bendras įspūdis po skaitymo: Simonas – 9, Barbora – 5, mama – 9

Barboros komentaras: Patiko gyvūnai. Pasakos nerimtos, man labiau patinka rimtesnės. Apie leopardo dėmes pasaka patiko labiausiai. Nepatiko „Pirmasis laiškas“. Bet vis tiek draugam rekomenduočiau.

Simono komentaras: patinka, kai paaiškina, kaip senovėje kažkas įvyko ir po to pasidarė taip, kaip dabar yra. Labiausiai įsiminė pasaka „Pirmasis laiškas“ ir „Abecelė“. Patiko, kad autorius į mane kreipiasi „mielasis skaitytojau“ ar kaip ten. Siūlau ją skaityt visiems, nes ji smagi. Primena „Auksinį batelį“ ar „Tandariką“

Mamos komentaras: Smagios stilistikos knyga, nuolat įtraukia į dialogą skaitytoją, su juo šmaikštauja, todėl lengviau ją prisijaukinti. Istorijos (legendos?) kūrybingos, vaikai po knygos net keletą reiškinių ar daiktų bandė paaiškinti panašiu mito stilium, įjungdami ir humorą. Simonui ilgai sukosi galvoje raidžių, žodžių, kalbos atsiradimo ir formavimosi klausimai, vis grįždavo padiskutuoti apie tai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.